Home

Geen Kevin strijbos in Argentinië

Dat  Kevin Strijbos al langer kampt met pijn in zijn pols is reeds langer geweten. De Suzuki Rockstar MXGP rijder heeft gisteren een geslaagde heelkundige ingreep ondergaan.

Na ruim twee maanden van pijn, drie injecties en veel pijnstillers hebben Strijbos en zijn team besloten om deze operatie te doen. Strijbos neemt daarna de tijd om volledig te herstellen omdat zijn kansen op de wereldtitel nagenoeg verkeken zijn. Of Strijbos al fit genoeg zal zijn in het Italiaanse trentino is erg onzeker.

Kevin Strijbos : “Ik zal volgend weekend niet aan de start komen in Argentinië. Uit de MRI-scan die we hebben laten nemen blijkt dat de ontsteking te fel is om nog door te doen. Vanaf de eerste internationale wedstrijd in Hawkstone Park ging ik van weekend tot weekend zonder te rijden door de week omdat het te pijnlijk was. Op dit niveau is het moeilijk om zo te blijven verder doen en zo te moeten strijden met de beste rijders ter wereld. Dus na 2 maanden, 3 injecties en een heleboel pijnstillers hebben we besloten om tot een operatie over te gaan. Het is een harde beslissing die we samen met het team genomen hebben, zeker omdat ik voel dat ik de snelheid had . Maar het kampioenschap is nog lang en dit is misschien wel de beste oplossing. Ik weet niet wanneer ik terug zal kunnen rijden en zal waarschijnlijk ook Italië moeten missen. Het zal er vanaf hangen hoe het allemaal gaat en ik wil zeker niet te overhaast te werk gaan, want het kampioenschap is toch al voorbij.”