Harri Kullas neemt voorzichtige start bij de Michelin MX Nationals in UK

We kennen allen Harri Kullas als Grand Prix rijder, en velen waren dan ook met verstomming geslagen toen ze eind vorig jaar vernamen dat hij de Grand Prix wedstrijden vaarwel zegde!

De stille maar zeer vriendelijke en open Fin maakte in 2010 een erg succesvol debuut in het wereldkampioenschap motorcross. In 2011 werd Harri, ondanks een handblessure die hem de laatste twee GP’s aan de kant zette, erg knap negende in de eindstand van het WK. Deze prestatie had bij het Suzuki Rockstar teaam de nodige ogen geopend. Kullas kreeg een contract aangeboden om in 2012 naast Petrov de factory RMZ250 te bemannen. Een vroege knieblessure speelde hem het gehele jaar parten.

Dit jaar is hij dus van start gegaan voor het Heads & Threads Suzuki in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen weekend was Hullas klaar voor de eerste, door Michelin gesponsorde Nationals op de zware MX1 te betwisten. We laten Harri zelf zijn verhaal doen over deze wedstrijd.

Harri Kullas: “De track was best leuk en had een zanderige ondergrond, het feit dat de wedstrijd over een tijd van maar liefst 35 minuten liep was in mijn voordeel. Bij de eerste wedstrijd van dit kampioenschap weet je nooit hoe de tegenstand is. Zeker na de zware valpartij van afgelopen week was het bang afwachten hoe de andere rijders zich zouden gedragen. Bij de start in de eerste heat werden we echt zwaar naar de buitenbaan gedrukt. Hierdoor verloor ik best wat plaatsen en kwam pas als vijftiende door. Al snel vond ik een snel tempo en klom gestaag op. Ik werd in deze reeks vijfde algemeen en vierde bij de MX1. We zaten erg dicht op elkaar want de winnaar had slechts enkele seconden voor op mij. In de tweede reeks had ik een betere start en kwam als vijfde door. Al snel kan ik oprukken en kon het gevecht met Anderson beginnen. De gehele wedstrijd heb ik met hem in de clinch gelegen en kon hem niet voorbij. Ook voelde ik de druk van Barr in mijn nek, het kwam er dus op aan om de concentratie hoog te houden. Ik werd derde in deze reeks en hield er een goed gevoel aan over. Jammer dat ik uiteindelijk net naast het podium viel maar het seizoen is nog lang en ik weet dat ik nog sterker zal worden, iedere wedstrijd is een stap voorwaarts! Ik bedank dan ook mijn team, vriendin, en vele supporters.”

Foto:A Waghorne