Nancy opnieuw vierde in slot manche

Tijdens de tweede reeks in het pas gestarte Wereldkampioenschap 2015 is de dame uit Vlissingen dicht bij het podium gekomen in Thailand. De Yamaha rijdster lag geruime tijd op een tweede plaats maar kon de voorsprong die ze tijdens de reeks had opgebouwd op Livia Lancelot niet benutten en moest zich in de slotfase gewonnen geven aan Lancelot en Rutledge.

Nancy die in de eerste reeks een heuse inhaal race moest nu duidelijk de gevolgen van deze zware inspanning dragen. De nachtrust had haar immers goed gedaan toch was de hitte ook nu weer de grote spelbreker. Ook nu weer konden de andere laaglandse dames ruimschoots punten halen. Amadine Verstappen werd knap als achtste afgevlagd en doet het net als in de eerste reeks heel erg goed. Marianne Veenstra nam Kimberley Braam op sleeptouw leek het wel want ze werden respectievelijk elfde en twaalfde in deze reeks.

Na twee wedstrijden staan Kiara Fontanesi en Livia Lancelot met evenveel punten aan de leiding voor de tussenstand van het Wereld Kampioenschap. Meghan Rutledge bezet de derde plaats en Nancy van de Ven staat na twee wedstrijden op een vijfde plaats.