Home

ONK heeft nu ook eigen website

Met de komst van een promotor, voor het vernieuwde Open Nederlands Kampioenschap, zijn er naast tal van veranderingen nu ook een eigen website om te bezoeken.

 

Want je mag gerust zeggen dat de KNMV samen met de promotor het ONK naar een hoger niveau wil brengen. Er is veel aandacht besteed aan veiligheid, zo zal er vanaf nu een ‘Sighting Lap’ zijn voor aanvang van elke manche. Dit zal ook worden doorgevoerd in het Nederlands Kampioenschap.  Hierdoor zal er wel iets veranderen in de af te leggen tijd die een manche in beslag zal nemen. De gebruikelijke tijd +2 ronden komt te vervallen. Voortaan gaan we dus de te rijden tijd krijgen met slechts 1 ronde extra.

Bij een ONK is het voortaan;

85cc                 20 minuten + 1 ronde

125cc               25 minuten + 1 ronde

MX1 – MX2    30 minuten + 1 ronde

Zijspannen      25 minuten + 1 ronde

Quads              20 minuten + 1 ronde

Bij alle solo klassen worden er 60 deelnemers toegelaten om aan de kwalificatietrainingen deel te nemen. Maar voor de uiteindelijke reeksen mogen er slechts 40 rijders deelnemen! De nummers 41 en 42 uit de tijdtraining zijn dus geselecteerd als  eerste en tweede reserve. Daarnaast kan de Motorcross Commissie van de KNMV in samenspraak met de Organiserende club nog eens 2 extra plaatsen toekennen. Voor de zijspannen mogen maximaal 50 teams de kwalificatietrainingen doen waarvan er daadwerkelijk 30 teams de start nemen. Met dezelfde randvoorwaarden als hun solo vrienden. Bij de Quads 50 rijders in de kwalificaties en 40 rijders die de start zullen nemen, met idem aanvulling. De leeftijdsgrens voor 85cc rijders is voortaan van 11 jaar t/m 15 jaar dit is dus 1 jaar meer dan vorig jaar! Bij de 125cc is dat 13 t/m 17 jaar. Voor de meiden of dames mag deze leeftijdsgrens met nog eens 1 jaar extra worden genomen.

De KNMV officials zullen dit jaar ook extra oog hebben om de rijders de optimale veiligheid te blijven garanderen in de aangeef- en reparatieruimte. Zo bemerkten ze dat er de laatste jaren heel wat mensen aanwezig waren in deze ruimte die er niet horen te zijn. Dus nogmaals een oproep aan iedereen om enkel de monteurs, de aangevers en de andere daartoe bevoegde personen toe te laten mits ze de leeftijdsgrens van 16 jaar hebben overschreden!

We zijn er dan ook van overtuigd dat de vernieuwende aanpak succes zal hebben en kijken nu reeds uit naar de eerste confrontatie in Gemert op 15 maart. Verder kan je alles volgen op www.onk-motorcross.nl of op de facebookpagina onkmotocross.